Mini-aventura iPad, aproape de final?

By on 10/11/2014
Ipad2

* zvonuri raspandite deocamdata pe piata de peste Ocean vorbesc despre scoaterea de pe piata a mini-tabletelor Apple * motivele sunt variate, ele tinand in special de aspectul economic

Bat clopote de inmormantare pentru iPad mini, surse din cadrul companiei americane sustinand ca mica tableta Apple va ajunge la sfarsit de drum in 2015. Se pare ca Apple a luat decizia de a intrerupe productia acestui faimos produs, cu scopul de a se concentra pe iPad Pro, un comprimat mai mare si mai complex, potrivit zvonurilor. Apple a avut experienta unei actiuni similare nu demult, cand, odata cu lansarea iPhone 6 si iPhone 6 Plus, au retras de pe piata modelele de smartphone de 4 inch, in favoarea celor doua modele mai mari.

A fost o… mini-aventura

Cu toate acestea, in spatele deciziei Apple ar putea sta si alte motive, mai putin evidente, cum ar fi vanzarile de exemplu, aflate in plina scadere. In plus, este foarte probabil ca Apple sa vrea sa aiba pe piata o tableta care sa rivalizeze cu Microsoft Surface Pro 3, si, potrivit acelarasi guri rele, am spune ca asemanarile nu reprezinta o coincidenta.

Ipad

Fireste, deocamdata nu sunt decat barfe si nu exista motive intemeiate sa credem ca Apple nu poate avea trei modele de iPad care sa coexiste impreuna pe rafturi, desi lucrurile s-ar cam complica.

IPad Mini3, obestiecurioasa

Pentru cei care apleaca mai mult urechea la zvonuri si vor sa mai profite cat inca mai pot de mica bestie Apple, tableta nu este chiar produsul la care fanii tehnologiei high-end sa ravneasca, avand in vedere ca se bazeaza aproape in intregime pe configuratiile anterioare. Totusi, iPad Mini 3 are o multime de parti bune. Coloritul auriu va atrage cu siguranta foarte multi impatimiti ai brandului, fiind o culoare cautata. Dimensiunea de stocare de 128GB este mai mult decat suficienta pentru un iPad. Touch ID-ul este iarasi o caracteristica buna, care promite mult, fiind si simplu de folosit si oferind si siguranta, fara a fi nevoie sa te pierzi intre mii de coduri. Deja, identificarea pe baza de amprenta incepe sa fie adoptata de site-urile de vanzari sau in sfera serviciilor, ce-i drept, la o scara inca redusa.

Iar daca dezvoltatorii de aplicatii vor veni intr-adevar cu moduri inteligente de a integra cititorul de amprenta, iPad Mini 3 devine cu atat mai atractiv.

Desi nu aduce imbunatatiri importante fata de modelul precedent, cu exceptia Touch ID-ului si a pretului mult mai mare, bineinteles, acest iPad nu este o tableta rea.

ipad-mini2

Mai scump, dar fara mare lucru in plus

Are un sistem de operare grozav, caracteristici noi si un design atractiv proiectat. Toate bune si frumoase, cu diferenta ca toate aceste caracteristici sunt disponibile pe Mini 2 pentru mult mai putini bani. Touch ID-ul este o caracteristica deosebita, dar nu e de ajuns pentru a recomanda întru totul acest dispozitiv. Viitorul estre la un pas, iar momentul in care amprenta digitala va exista in viata oricarui detinator de tableta sau smartphone nu este departe, in vreme ce aplicatiile care creeaza cu adevarat avantaje nu sunt inca intrunite de acest produs. In aceste conditii, nu te poti abtine sa nu intrebi cum poate Apple justifica lansarea acestui comprimat la pretul de 400 de dolari, mai ales ca anul trecut, aceeasi putere costa mult mai putin, incorporata in Mini 2.

Si poate, intr-un final, alaturi de faptul ca Touch ID-ul si Apple Pay nu au atins popularitatea scontata, toate acestea nu sunt decat motive invocate, constientizate de Apple, iar zvonurile privind o posibila stopare a productiei acestui produs nu mai par chiar atat de lipsite de fundament.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>